Nieuws

Valleipark Herk en Mombeek

De Herk- en Mombeek en hun vallei hebben het prachtige landschap van Haspengouw vorm gegeven.  In Alken komen deze twee beken samen en kan je het gebied verkennen via een mooie uitgestippelde wandeling. Tijdens een wandeling zie en hoor je van alles. Maar er zijn ook aanwijzingen waar je misschien zomaar aan voorbij loopt. Aanwijzingen waaraan je de geschiedenis van de vallei ook nu nog kan aflezen. Dat er hier vroeger een groot veengebied was bijvoorbeeld; of dat hier ooit mammoeten rondliepen of dat de mens doorheen de tijden steeds op een andere manier gebruik maakte van wat het water hem kon bieden.

 

Daarom lieten we filmpjes maken en een wandelboekje, waarin heel veel verteld wordt over de vallei door de eeuwen heen; en over de vallei nu.

Er is ook een inspiratieboek voor leerkrachten (3de graad basisonderwijs): “De magische krachten van water in een beekvallei”. Aan de hand van vier magische krachten en de waterkringloop kunnen leerkrachten samen met hun leerlingen op ontdekking gaan. In deze gids vind je inspiratie voor een wandeling en voor korte workshops.

 

Meer info.

 

 

http://ec.europa.eu/agriculture/                        http://www.vlaanderen.be/pdpo                      http://platteland.limburg.be