Nieuws

Hart van Haspengouw en Grenzeloos Bocageland erkend als Landschapspark!

Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren diende twee kandidaatsdossiers in die tot stand kwamen na een intensieve samenwerking met verschillende partners: lokale en bovenlokale overheden, organisaties in de open ruimte, land(schaps)bouwers met een hart voor onze mooie Zuid-Limburgse landschappen. Inmiddels kregen we de verlossende boodschap dat onze beide kandidaturen werden goedgekeurd. 

 

We zijn erg vereerd en dankbaar dat we het vertrouwen krijgen van de Vlaamse regering om zowel Haspengouw als de Voerstreek verder op de kaart te zetten en daarbij de streek kunnen laten floreren en weerbaar maken voor de vele uitdagingen van de toekomst.   

We danken al onze coalitiepartners voor de mooie samenwerking: het is dankzij hen dat we zo'n sterke dossiers konden indienen.

 

De Vlaamse regering heeft beslist om 5 landschapsparken goed te keuren, in tegenstelling tot het eerder vooropgestelde aantal van 3.  Zo wordt ook Grenzeloos Bocageland bekroond tot landschapspark, het tweede dossier dat door het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren werd ingediend. We vieren dus dubbel feest vandaag. Daarnaast ontvangen ook Rivierpark Maasvallei, de Vlaamse Ardennen en het Zwin het label Landschapspark. Het Nationaal Park Hoge Kempen wordt vergezeld door Bosland, Scheldevallei en Brabantse Wouden. Ontdek de parken hier