wandel en beleef

Of je nu wil kuieren in hartelijk Haspengouw, struinen door veelzijdig Voeren of stappen op de statige Sint-Pietersberg, je hebt honderden kilometers aan rustige wandelpaden ter beschikking. Kies tussen Haspengouw, Sint-Pietersberg of Voeren en ga op pad door het adembenemende landschap.

 

Het landschap nog meer beleven? Maak je keuze uit de suggesties. 

 

Hier vind je alvast de suggesties van onze collega's voor Haspengouw , Sint-Pietersberg  en Voeren uit de wandelchallenge 2022 van het Belang van Limburg.

 

Heb je problemen ondervonden op één van de wandelingen? Bijvoorbeeld verdwenen bewegwijzering of een omgevallen boom over het pad.

Dan kan je dat eenvoudig aan ons doorgeven via dit meldingsformulier.

 

Button ExampleEen probleem melden

Wandelen

Wandelen in Hartelijk Haspengouw

Wandelen in Hartelijk Haspengouw


Zo rijkelijk als de ondergrond en de landschappen, zo joviaal is de Haspengouwer. Geniet van deze streek van levensgenieters en ontdek de mooiste plekjes. Struin door de beemden en ruigten van weelderige beekvalleien, tuur eindeloos uit over vergezichten, geniet van de aanblik van de bloesems of het rijpe fruit dat als snoep aan de takken van fruitbomen bengelt of bewonder de vele kastelen en vierkantshoeven die deze landschappen domineren. Onze landschapswandelingen vormen het perfecte startpunt om de streek te ontdekken.

Meer info
Wandelen in Sint-Pietersberg

Wandelen in Sint-Pietersberg


Tussen de Jeker en de Maas, op de grens van België en Nederland, verrijst de Sint-Pietersberg. Op en rond dit kalkplateau kan je eindeloos kuieren en je in het zuiden van Frankrijk wanen. De kalk en het microklimaat trekken bijzondere planten en dieren aan. Mergelgrotten, forten en pittoreske dorpjes waar de folklore en gastvrijheid hoogtij vieren maken de beleving compleet. De bewegwijzerde landschapswandelingen vertrekken vanuit zeven vertrekpunten.
In december 2020 werd het wandelgebied opgefrist, met aanpassing van de bewegwijzering op verschillende routes. Intussen zijn alle routes weer tip top in orde.

Meer info
Wandelen in Veelzijdig Voeren

Wandelen in Veelzijdig Voeren


Rustige dorpen tussen de glooiende heuvels, schaduwrijke loofbossen en kabbelende bergriviertjes die zich een weg door het landschap meanderen: in Voeren volgt het leven een ander ritme. Dankzij het bewegwijzerde wandelnetwerk van in totaal 125 km aan vooral onverharde wandelpaden kan je een route samenstellen vanuit een van de zes deelgemeenten. Zo bepaal je meteen zelf de lengte van je parcours. Liever een uitgestippeld traject volgen? Kies dan voor één van de themawandelingen.

Meer info