Nieuws

Hoogzitters verrijken beleving van landschapswandelingen Tongeren

 

In samenwerking met Visit Tongeren hebben we 2 hoogzitters toegevoegd aan de landschapswandelingen 'Pittoreske kerkdorpen' in Tongeren. Dit initiatief maakt deel uit van het relanceproject 'Vlaanderen Natuurlijk' van Toerisme Vlaanderen, dat na de coronacrisis werd gelanceerd om de toeristische sector te versterken en veerkrachtiger te maken.

 

We dienden samen met enkele gemeentes in Haspengouw een aanvraag in voor het project 'Haspengouw ontvangt', met als doel bestaande wandelroutes te verbeteren door ontvangst- en pleisterplekken in te richten. Tongeren koos voor de inrichting van een pleisterplek.

 

An Christiaens, schepen voor Toerisme, benadrukt: "We streven naar een duurzame toekomst voor onze natuur en landschappen, waarbij Vlaanderen - inclusief Tongeren - een echte buitenbestemming wordt waar zowel cultuur als natuur centraal staan."

 

De pleisterplek is gelegen aan de uitgang van Natuurgebied Herenbos langs de Herenbosweg en is voorzien van 2 hoogzitters. Vanaf hier kunnen wandelaars en fietsers genieten van een prachtig uitzicht op Beukenberg en het kasteel van Betho.

 

Burgemeester Patrick Dewael merkt op: "Deze nieuwe pleisterplek voegt een extra dimensie toe aan de natuurbeleving in Tongeren. Het is een waardevolle aanvulling op ons uitgebreide aanbod aan wandelroutes en zal zowel inwoners als bezoekers aanmoedigen om op pad te gaan en te genieten van het adembenemende landschap dat Tongeren te bieden heeft."

 

Je vindt de hoogzitters langs de route van de blauwe Beukenberg-wandeling (route) of langs de rode Piringen-wandeling (route).

 

Met financiële steun van: