Projecten

Bivakzones Haspengouw

 

 

Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren is voortdurend op zoek naar manieren om de beleving van het Zuid-Limburgse landschap nog te vergroten en dat op een aangename manier, met respect voor de natuur. Het inrichten van bivakzones voor meerdaagse wandeltochten past perfect binnen deze doelstelling.

 

We richtten de zones bewust basic in, met een of meerdere houten platformen en een composttoilet. Op sommige plaatsen is het toegestaan om een kampvuur te maken.

 

 

De bivakzones liggen voornamelijk langs de streek GR-Haspengouw en het fietsroutenetwerk en zijn enkel te voet en met de fiets bereikbaar. Op de bivakzone geldt een strikt reglement, dat je via onze site en ter plekke kan raadplegen.

 

In onze gratis infofolder vind je een overzicht van de zones en de voorzieningen ter plekke. We brachten de bivakzones onder meer onder de aandacht met de wandeldriedaagse in juni 2019.

De Bivakzones vind je zowel langs het fietsroutenetwerk als langs de streek-GR Haspengouw in Borgloon (Speelboomgaard Grootloon), Heers (Hornebos), Sint-Truiden (Eyckenbos), Riemst (Grootbos), en Hoeselt (Hooilingen).

Hieronder kan je de gratis folder downloaden, waarop je de exacte GPS-coördinaten vindt en een overzicht van de voorzieningen per locatie. Op de bivakzone Hooilingen in Hoeselt en de Speelboomgaard Borgloon mag je een vuurtje stoken en in Sint-Truiden kan je een kampeerkit uitlenen. In de folder vind je trouwens twee suggestieroutes voor een meerdaagse wandelvakantie.

 

Partners

  • Gemeenten (Bilzen, Borgloon, Heers, Hoeselt, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren)
  • Agentschap voor Natuur en Bos (ANB)
  • Grote Routepaden vzw

Meer info

Bivakzones

 

De toegankelijkheid in coronatijden kun je hier bekijken. 

 

 

 

 

 

 

 

Contactpersoon 'Bivakzones Haspengouw'

Erik van Esch
projectcoördinator recreatie


erik.vanesch@rlhv.be
bereikbaar tijdens kantooruren op de nrs 011 24 91 53- 0498 33 00 59 (niet op vrijdag)