Nieuws

Plant mee aan een behaaglijk Tongers landschap

 

De Stad Tongeren ondertekende het Lokaal Energie- en Klimaatpact om haar steentje bij te dragen aan de transitie naar een klimaatneutraal Vlaanderen.  Eén van de opgelegde doelstellingen is om tegen 2030 één boom en een halve meter haag per Tongenaar aan te planten.  

 

Om dit te realiseren wil stad Tongeren de aanplant van hagen en bomen bij haar inwoners maximaal ondersteunen. Hiervoor werkt ze samen met het Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren. Eigenaars die minimum 50 meter streekeigen haag en/of minimum 5 hoogstammige streekeigen bomen en/of fruitbomen willen planten, kunnen zich inschrijven via het aanmeldingsformulier .

 

Voorwaarden:

  • De aanplant gebeurt in het open gebied, zoals bijvoorbeeld een weide of akker. Tuinen komen niet in aanmerking.
  • De bomen kunnen worden aangeplant als bomenrij, houtkant of boomgaard, maar niet in bosverband.
  • Zowel het plantgoed als de aanplanting zelf worden vanuit het project betaald. De eigenaar staat wel zelf in voor de kosten van eventuele plantbeschermingsmaterialen en afsluitingen als deze nodig zijn om de planten te beschermen.

Afgelopen plantseizoen plantten we meer dan een kilometer haag, 90 hoogstamfruitbomen en 750 m² houtkant. Help jij dit jaar mee om het nog beter te doen?

 

Twijfel je nog of wil je vooraf graag wat advies? Aarzel niet om contact op te nemen via mail of telefonisch op 0487 10 13 84.


Partners: