Nieuws

Fotowedstrijd Dag van de hoogstamboomgaard

 

Om de Dag van de Hoogstamboomgaard te vieren op vrijdag 26 april, organiseren we een fotowedstrijd.

 

Tot en met zondag 14 april kan je deelnemen aan deze wedstrijd door jouw mooiste foto van een Haspengouwse hoogstamboomgaard of hoogstamfruitboom te delen op Facebook of Instagram met de hashtags #haspengouw en #hoogstamboomgaard en door ons te taggen: op Facebook met (at)regionaallandschaphaspengouwenvoeren, op Instagram met (at)rlhaspengouwvoeren.

 

Uit alle inzendingen kiest een jury de 6 mooiste foto’s. Onze Facebook fans kunnen vanaf 16 april (t.e.m. 26 april 12u) stemmen door een like te geven aan hun favoriete foto in de Facebook post.

 

Op vrijdag 26 april, de Dag van de hoogstamboomgaard, kondigen we de drie winnaars aan. Dit zijn de 3 foto’s met de meeste likes.

 

Ook de stemmers maken kans op een prijs!

 

 

 

 

Prijzenpakket

  • Plaats 1: Een professionele fotoshoot in een mooie Haspengouwse hoogstamboomgaard t.w.v. 200 euro
  • Plaats 2: Een picknickarrangement voor 2 personen in een Haspengouwse hoogstamboomgaard en onze gloednieuwe Landschapswandelingen in Haspengouw box, in totaal t.w.v. 85 euro
  • Plaats 3: Onze gloednieuwe Landschapswandelingen in Haspengouw box t.w.v. 25 euro
  • Onder alle stemmers verloten we ook een picknickarrangement voor 2 personen in een Haspengouwse hoogstamboomgaard en onze gloednieuwe Landschapswandelingen in Haspengouw box, in totaal t.w.v. 85 euro

Disclaimer: Alle foto's mogen door het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren ingezet worden als promotie, mits bronvermelding.

 

Inspiratie nodig?

Tijdens onderstaande wandelingen kom je gegarandeerd de mooiste hoogstamboomgaarden tegen die Haspengouw rijk is.

 

Cicindria, startplaats Straeten (3km - groene route)

Je start de wandeling in een hoogstamboomgaard, beheerd door Watering Sint-Truiden.

 

Vrijhern, startplaats Kluisstraat (5km - blauwe route)

Iets over halfweg wandel je langs verschillende hoogstamboomgaarden, o.a. museumboomgaard Steenbroek met oude fruitrassen, beheerd door de Nationale Boomgaardenstichting.

 

Mettekoven, startplaats Mettekovenstraat (6,5km - rode route)

Je wandelt langs en door boomgaard de Knoppel, beheerd door Natuurpunt.

 

Alden Biesen, startplaats Landcommanderij Alden Biesen (8,5km - oranje route)

Er is een vlonderpad en picknickplaats in de boomgaard op Alden Biesen en verderop wandel je tussen boomgaarden in de vallei (beheerd door ANB).

 

Grootloon, startplaats Borgloon-centrum (13km - gele route)

Heel wat hoogstamboomgaarden op deze lange tocht met verschillende mogelijkheden om te picknicken in de boomgaard: de speelboomgaard aan de Romeinse Kassei (beheerd door stad Borgloon) of een beetje verder langs de Romeinse Kassei in een notenboomgaard, beheerd door Natuurpunt.  Je wandelt ook door een hoogstamboomgaard met mooi vergezicht achter de kerk van Grootloon en langsheen de hoogstamboomgaarden van Manshovenhof in het uiterste zuiden van deze wandellus.