AGENDA

Kijkdag bij fruitteler Jacobs

Ontdek Haspengouwse fruitteler met pit en met oog voor biodiversiteit

 

Weet jij welke inspanningen de fruitteler bij je om de hoek levert voor ons Haspengouwse landschap? Dat kan je ontdekken op zaterdagnamiddag 28 mei. Die dag zet Fruitbedrijf Jacobs zijn poorten open en laat met gepaste trots zien wat hij doet om de biodiversiteit op en rond zijn bedrijf een boost te geven.

Landbouwers ontpoppen zich steeds meer tot landschapsbouwers. Ook heel wat Haspengouwse fruittelers kiezen ervoor om hun plantage natuurlijker in te richten met streekeigen, gemengde hagen, bloemrijke grasstroken en ‘verloren’ hoekjes waar dieren en planten een goed onderkomen vinden. Sommigen plaatsen ook nest- en schuilkasten voor nuttige dieren zoals torenvalken, uilen, vleermuizen of oorwormen. Die helpen de fruitteler om op een natuurlijke manier plaagsoorten zoals muizen en schadelijke insecten onder controle te houden.

Interesse? Schrijf je dan in voor de gegidste rondleiding in Sint-Truiden (Heide 114). Hugo Jacobs leidt je om 14u rond op zijn bedrijf met focus op natuurlijke bestuivers en biologische fruitteelt. De fruitige winkel is geopend.

 

Gelieve hier in te schrijven want het aantal plaatsen per rondleiding is beperkt.

Voor vrije plaatsen kan je op 28 mei ter plaatse inschrijven, maar vol = vol.

 

Deze kijkdag maakt deel uit van ‘Biodiverse Fruitteelt’, een PDPO-project waarmee Proefcentrum Fruit, Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en de Provincie Limburg, met financiële middelen uit het Europese Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, op zoek gaan naar manieren om fruitteelt in Haspengouw op een meer natuurlijke manier te doen verlopen. Beter voor teler, natuur en landschap!

 

 

Partners: