AGENDA

Opening Groene Halte - Dwars door de Demerdelta

Terwijl de grote werken die kaderen in het Demerdelta-project hun eindfase ingaan willen we graag ook voor de lokale en minder-lokale recreanten een extra beleving toevoegen. Na o.a. de nieuwe wandellus in Webbekomsbroek en Zelem, het kinderbelevingspad aan het Schulensmeer en de gloednieuwe visplaatsen kunnen we een zeer aantrekkelijke troef langsheen de 4 gemeenten en de 2 provincies aanbieden in samenwerking met TreinTramBus.

Op 12 november 2022 wordt de Groene Halte-wandeling "Dwars door de Demerdelta" ingehuldigd. Deze wandeling (14,5km of 16km) begint aan het treinstation van Schulen en eindigt aan het treinstation van Diest. Je kunt vanuit het hele land met de trein naar Schulen komen, de wandeling naar Diest doen, en met de trein verder of terug naar je startpunt in Schulen reizen. Kortom een bijkomende toeristische attractie waarmee het Europese Life Delta-project wil uitpakken en waarbij de lokale middenstand niet vergeten wordt.

Afspraak op zaterdag 12 november 2022 om 10.30u aan het station van Schulen, Herk-de-Stad voor de officiële opening van deze nieuwe wandelroute. 

 

Meer info over het project Groenehalte 

Een Groene Haltewandeling begint en eindigt steeds aan een station, een bus of tramhalte, een zogenaamde ‘Groene Halte’. De trein, tram of bus stopt er minstens 1 keer per uur op werkdagen en minstens om de 2 uur op zaterdag, zon- en feestdagen. Dit Groene Halteproject is een initiatief van TreinTramBus i.s.m. Agentschap Natuur en Bos, Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, Vlaamse Milieumaatschappij en Natuurpunt en kwam tot stand met de steun van het Europese project Life DELTA.