AGENDA

Guighoven herleeft

Laat je leiden door architecten die de dorpskerk van Guigoven een nieuwe bestemming gaven en kom alles te weten over de renovatie van kasteel de Donnéa. Tussendoor kan je genieten op de bloemenhappening Flora Hesbania en de boerenmarkt, waar je ambachtslieden aan het werk ziet. Voor kinderen is animatie voorzien.

 

 

Kasteel de Donnéa vanuit een andere hoek

Tijdens Open Monumentendag kan je ook de voorgevel van dit iconische gebouw bewonderen onder begeleiding van de architecten van Architectslab. Zij werken aan de totale renovatie en uitbreiding van het kasteel dat al sinds begin 19de eeuw in zijn huidige vorm het centrum van Guigoven siert. De architecten nemen je graag mee voor een geleide wandeling en lichten de geschiedenis en toekomstplannen toe. Door de werken kan je het interieur momenteel niet bezichtigen.

 

Plaats: start aan de Sint-Quintinuskerk, Brandstraat z/n, Kortessem
Uur: Elk uur van 10u tot 18u. Inschrijven is niet nodig. Bezoek kasteel enkel onder begeleiding
.

 

 

Sint-Quintinuskerk in de steigers

Het fraaie parochiekerkje van Guigoven stamt uit 1850 en verving een ouder, vervallen exemplaar. Om de toekomst van de kerk te verzekeren, krijgt het gebouw een nevenbestemming als buurthuis. Het architectenteam ‘THV Hamonts en Contour Architecten & Architectslab’, die de werken leiden, zijn tijdens Open Monumentendag aanwezig. Ze geven uitleg aan de hand van beelden en foto’s want de kerk zelf is niet toegankelijk.

Op de hoek van de Brandstraat en de Kasteelstraat kan je de Heilig Hartkapel uit 1925 bewonderen. De kapel werd vorig jaar grondig gerenoveerd en de omgeving werd ingericht als troostplek. 

 

Plaats: Sint-Quintinuskerk, Brandstraat z/n, Kortessem
Uur: Doorlopend van 10u tot 18u. Inschrijven is niet nodig.