Projecten

Landschapsherstel in Vrijhern

 

 

In het Hoeseltse gehucht Vrijhern vind je één van de Greenspots van het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en dat is beslist geen toeval: je krijgt hier een goed idee van de enorme verscheidenheid van het Zuid-Limburgse landschap. Blikvanger van dienst is de goed bewaarde Kluis.

 

Het RLHV was trekker van een project waarbij de Kluis werd ingericht als een publiek toegankelijke site die volledig in het teken staat van het leven en werk van een kluizenaar. De geschiedenis komt tot leven via infoborden op de site en een tijdslijn en foto’s in de binnenruimte. Daarnaast zorgden we voor de aanleg van volkstuintjes, die in 2016 in gebruik werden genomen.

 

RLHV staat ook in voor herstel en onderhoud van het omliggende landschap. Al sinds 2001 zorgt ons landschapsteam voor het (achterstallig) onderhoud en herstel van kleine landschapselementen zoals knotbomen, hagen, houtkanten, hoogstamfruitbomen en poelen. Zo werd er onder meer een natuurverbinding gecreëerd tussen het Wijngaardbos en het Hasselbos.

 

Greenspot Vrijhern

Contactpersoon 'Landschapsherstel in Vrijhern'

Christel Cornelissen
coördinator gebiedsgerichte werking Voeren


christel.cornelissen@rlhv.be
bereikbaar tijdens kantooruren op de nrs 011 26 50 82 - 0472 78 46 00