Projecten

Voerstreek

 

Sinds 2001 is Voeren aangesloten bij ons Regionaal Landschap. Sindsdien voeren we doorlopend heel wat werken en projecten uit die de landschappelijke, natuurlijke en erfgoedwaarden van deze bijzondere streek veilig stellen.

 

Hierbij focussen we ons op de typische kleine landschapselementen zoals graften, holle wegen, hoogstamboomgaarden, hagen, heggen en poelen. Ook (klein) historisch erfgoed zoals weidepoorten, veldkruisen en kapelletjes krijgt de nodige aandacht.

 

Om de mooie landschappen van de zes Voerdorpen voor het grote publiek te ontsluiten, lanceerden Toerisme Voerstreek en de gemeente Voeren in 2008 het wandelknooppuntennetwerk, met een bijhorende wandelkaart, waarmee je eenvoudig zelf je wandelingen uitstippelt. RLHV stond in voor de uitvoering op het terrein en zorgt mee voor de promotie en communicatie.

 

Daarnaast werden er ook themaroutes uitgewerkt aan de hand van de knooppunten. Voor de kinderen zijn er speelbossen, een speelboomgaard en De schatkaart van de Voerstreek, die je hier kunt downloaden.


Contactpersoon 'Voerstreek'

Christel Cornelissen
coördinator gebiedsgerichte werking Voeren


christel.cornelissen@rlhv.be
bereikbaar tijdens kantooruren op de nrs 011 26 50 82 - 0472 78 46 00