AGENDA

Haspengouw spreekt – laat jij je stem ook horen?

 

 

We hoeven het je vast niet te vertellen: Haspengouw is een prachtige regio, zowel voor inwoners als bezoekers. Toen de Vlaamse overheid in 2021 een oproep lanceerde om gebieden kandidaat te stellen voor een erkenning als landschapspark, twijfelde het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren geen moment. Het label van 'landschapspark' maakt een streek namelijk extra aantrekkelijk voor bezoekers, bewoners en beleidsmakers en biedt extra middelen om de streek verder te ontwikkelen.

 

De kandidatuur voor het Landschapspark Hart van Haspengouw geraakte alvast door de eerste ronde. Dit jaar werken alle gemeenten en partners samen aan een masterplan voor het landschapspark. In 2023 weten we dan of de erkenning er uiteindelijk komt.

 

Als lid van onze organisatie ben ook jij een essentieel onderdeel van deze streek. Geen Haspengouw zonder Haspengouwers! Daarom willen we streekbewoners zoveel mogelijk betrekken bij dit plan.

 

Heb jij een hart voor Haspengouw? Wil je graag helpen om van deze mooie streek meer dan ooit een plek te maken waar het fijn is om te wonen, werken en ontspannen? Stel je dan kandidaat als deelnemer aan de avondsessies 'Haspengouw spreekt' waar je, samen met andere inwoners, ideeën kan uitwisselen rond de toekomst van onze streek.

 

Maandag 5 september, 18u, Borgloon (Helshoven), Thema natuur en landbouw.

Maandag 12 september, 18u, Klooster van Colen. Thema erfgoed, toerisme en lokale gemeenschap. 

 

Inschrijven kan hier .