AGENDA

Symposium Landschapsfonds Voerstreek

De Voerstreek trekt jaarlijks heel wat recreanten en toeristen uit binnen- en buitenland aan. De bezoekers komen genieten van het mooie landschap, de waardevolle natuur, de heerlijke streekproducten, het authentieke leven op de boerenbuiten en het uitgebreide wandel- en fietsnetwerk. Er is dan ook een groot potentieel om het onderhoud en de bescherming van het Voerense landschap mee te laten financieren door bezoekers en sympathisanten. Daarom richtten het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de gemeente Voeren en Toerisme Voerstreek het Landschapsfonds Voerstreek op. De fondsenwerving werd in juni 2022 gelanceerd met de campagne ‘Geniet ervan, geef erom’. 

 

Wil jij ook aan de slag met visitor-payback systemen of particuliere fondsenwerving voor landschapsontwikkeling? Kom dan zeker op dinsdag 27 juni in de voormiddag naar zaal 25 in gebouw 1 op de Corda Campus in Hasselt. De treinhalte Kiewit ligt op wandelafstand. 

Experts van Toerisme Vlaanderen en HO Gent delen inspirerende voorbeelden en tips. En het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, net als Regionaal Landschap Lage Kempen en Regionaal Landschap Kempen en Maasland delen hun praktische landschapsfondsenervaring.

 

Programma

 

We hopen je die dag te mogen verwelkomen in Hasselt-Kiewit! Inschrijven kan je hier tot en met 22 juni.

 

 

 


Partners: